yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Binaların konstrüksiyonsına muvafık kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın bapları, yangın emniyetliği bâtınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile müteallik kesif sorulan sorular ve cevapları:

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok kesifı denetim altında tutulmaktadır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü ayırt edici bir gayrı özelliği kilit + dal seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öteki yangın bapları kabilinden çatı emniyetliği tasavvurının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, acıe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına kırmızıınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Bu baplar zemin olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan tutulmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike simultane kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak dokumada olmalıdır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak için örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına münasebet olan üslup sıkıntısızışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Esbak konstrüksiyonlarda ve yangın merdiveni kayranı yurt olan binalarda kaçış merdiveni imalına imkân vermektedir. 

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğu kez Yangın Çıkış Kapısı 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page